неділя, 12 вересня 2021 р.

Обговорили підготовку до опалювального сезону на Харківщині

Технічний стан підготовки до опалювального сезону, фінансово-економічні аспекти діяльності ТКЕ, питання врегулювання заборгованості перед НАК “Нафтогаз України” та роль центральної влади у цьому питанні обговорили на нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. У заході взяли участь голови міст Харківської області та очільника регіону.
«Цього тижня було прийнято декілька надважливих рішень, на яких буде базуватися подальша конструктивна робота з регіонами. Зокрема, Уряд затвердив Методику розрахунку різниці в тарифах та План заходів, спрямований на розв’язання проблемних питань у сфері ЖКГ. Наступний крок — зміни до держбюджету та фінансова підтримка ТКЕ задля врегулювання заборгованості перед НАК “Нафтогаз України”. Від міських голів ми очікуємо узгодженої співпраці заради того, щоб опалювальний сезон розпочався вчасно, а вартість теплопостачання для населення не підвищувалася», — наголосив Олексій Чернишов.
Під час наради керівники міст доповіли про технічний стан підготовки регіону до осінньо-зимового періоду. Показники тут одні з кращих. Так, фізично вже встигли підготувати 86,1% будинків, 83,1% об’єктів теплопостачання, 79,8% об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства.
Також сторони дійшли згоди стосовно тарифів на теплопостачання — вартість для населення підвищуватись не буде.
Зауважимо, повноваження зі встановлення тарифів на тепло у новому опалювальному сезоні надано органам місцевого самоврядування.

Немає коментарів:

Дописати коментар